Am făcut azi o vizită în cartierul în care am copilărit..1 mai..ce mă mai distram pe’acolo când eram mică..jucam tot felul de tâmpenii gen raţele şi vânătorii,tenis de picior,prinselea,pituluşu etc..
Eram singură,aproape de bloc,şi am vrut să’mi aprind o ţigară.. dar parcă vedeam babele care spionează la geam cum aleargă la bunică’mea şi îi spun.. şi,deşi ştie că fumez,nu vreau s’o audă de la alţii..
Asta am urât dintotdeauna.Babele bârfitoare.. care împrăştie cele mai stupide zvonuri,majoritatea invenţii,şi în tot cartieru’ se vorbeşte despre ce a zis baba X.Adică dacă baba X a zis că eu am făcut striptease în faţa blocului,restul de babe din cartier vor duce bârfa mai departe până va ajunge la urechile alor mei.. Şi se vor face de râs în cartier.. aşa stă treabă.
O scorojită d’asta de o caută moartea p’acasa,bunică a unei foste colege de’a mea pe nume Irina,a răspândit în tot cartierul bârfă cum că pe mine m’ar fi dat afară din Buzesti.. În PULA MEA,femeie cretină,pe mine nu m’a dat nimeni afară.. am ales eu să plec..puteam să rămân corigentă şi să’mi dau corigenţele în toamnă,dar am vrut să mă mut în Cuza şi bine am făcut..Nu m’a exmatriculat nimeni..
Această gheonoaie m’a urât dintotdeauna.. aşa că a început să inventeze cum că eu aş fi adoptată..Şi ştiţi de ce m’a urât?Pentru că eram mai „bună” decât Irinuca a ei,la modu că învăţam mai bine că ea şi luam note mari..iar această Irina a vrut mereu să’mi fie prietenă,şi era extrem de invidioasă pe mine că eu,deşi nu scriam temele,luam 10.. iar ea,chit că le scria,lua 7.Ura ei a devenit şi mai mare când un fost coleg de care ei îi plăcea i’a spus că îi place de mine..Şi wai,fata a început să mă deteste şi să chirăie la mine,spre râsul nostru,al tuturor..Pentru că tipa era o crizata,cum se întâmpla ceva,plângea şi urla… de ne speria pe toţi..
Deci asta se aude prin cartier.Să nu mai spun că (,) cotoroanţa locuieşte lângă fostă mea şcoală,18,şi că de fiecare dată când trec pe acolo o vad la geam.. dar niciodată n’am intalnit’o faţă în faţă de când a început să împrăştie minciunile alea.. că îi dădeam de o refuza smurdu’..pe bune.
Ale dracu’babe frate.. La cei peste 70 de ani ai lor nu au altceva mai bun de făcut decât să bage strâmbe şi minciuni prin cartier despre alţii?
Să nu mai zic ce mândră este Irinuca,vezi Doamne,ea din Coandă s’a mutat la Buzesti şi râde inima’n ea.. că se crede,pentru prima dată,mai BUNĂ ca mine.. dar wai,Irina.. vei rămâne acelaşi copil plângăcios fără prieteni ca întotdeauna.. pe bune. Un semestru’ cât a fost ea în Buzesti n’am vazut’o să iasă în pauză.. şi nici ăia din Coandă nu prea o agreau.. e ciudată rău rău rău de tot !