Dedic această postare tuturor pizduțelor și nu numai ”de pe weheartit” (weheartit este un site gay pentru pizde hipsterițe care au orgasm când se gândesc la Starbucks și macaroons) care cred că sunt metaliste/punkiste/”roacherițe” pentru că așa-i la modă și care poartă tricouri cu formații ale căror melodii nu le ascultă, și dacă o fac, o fac numai pentru că ”trebuie”.
Ca să înțelegeți despre ce vorbesc, uitați ceva exemple.
large (1)

large (2)

large (3)

large (4)

large (6)

large (5)

Am avut neplăcerea de a vedea tricouri cu Ramones, Nirvana, Guns’n’Roses, Pink Floyd, chiar și cu Motörhead în magazine de hipsteri precum H&M și Pull&Bear. Partea nașpa e că pizduțele își cumpără hainele alea și 80% din ele habar n-au că Nirvana e o formație, nu un brand de haine. Partea și mai nașpa e că sunt oameni care chiar ascultă formațiile și poartă tricouri cu logo-uri și nu poți să-ți mai dai seama dacă o tipă care are tricou cu Ramones e fană sau hipsteriță penală.
Partea cea mai nașpa e asta:
2d840f_4169657

Am considerat mereu că muzica pe care o asculți trebuie să te reprezinte pe tine, dacă asculți un gen de muzică doar de dragul de a fi acceptat de cei din jur sau doar pentru că prietenii tăi ascultă, atunci ești un de rahat și personalitatea ta este inexistentă. Ești o marionetă.
Și aici vorbesc în special de metal, pentru că am auzit atâta chestii penibile de la oameni care n-au nicio treabă cu genul ăsta de muzică încât uneori îmi doresc să fie legal să împuști pe cineva în cap.
Nu are sens să pomenesc chestiile clasice gen „rock-ul este muzica diavolului”, „dacă asculți metal ești un pedofil care violează fetițe de 15 ani în numele Satanei”, etc. pentru că nu consider că e nevoie.
În schimb am auzit o idioțenie de la un tip care m-a făcut să-mi doresc să am un pistol la îndemână și să-i curm suferința: „e un bar de rockeri în care dacă te duci și ai tricou cu o formație te ia una în baie și îți face o muie gratis.”
Sau chestia clasică cu „roacherițele sunt bețivance care se fut cu oricine”, și de aici țiganii care pândesc fetele singure în spatele barurilor.

Pizduțele care ascultă Moga în secret dar se cred metaliste o fac cu un motiv, vor să pară rebele, neînțelese de societate, vor tipi cu părul lung care beau cincizeci de beri pe seară, pentru că visează la o relație cu un „bad boy”, am văzut o tonă de postări cu „orice fată cuminte are băiatul ei rău”, etc. Brusc, renunță la rujul roz și la bluzițele cu floricele, încep să asculte Papa Roach și Slipknot, sau Asking Alexandria și Black Veil Brides (de obicei nu-metal și metalcore), se machiază cu negru, se îmbracă în negru, poartă tricouri cu formații și renunță la făcutul unghiilor la salon, la urma urmei, metaliștilor nu le plac unghiile cu floricele în culori neon. Se apucă de fumat, dar doar în oraș, doar unde vede lumea cât de hardcore sunt ele că fumează, beau chiar bere în loc de cafea cu lapte, că dă mai bine să bei alcool, așa arăți că ești o persoană interesantă, își dau pierce-uri și își fac tatuaje. Descoperă Avenged Sevenfold, îi consideră cea mai hardcore formație, renunță la a asculta Black Veil Brides, cel puțin la a da share pe Facebook, descoperă formații noi gen Metallica și Black Sabbath, șterg pozele jenante de pe Facebook și melodiile pop pe care obișnuiau să le asculte, descoperă încă două subgenuri de metal, dau like formațiilor mai puțin mainstream ca să se vadă cât de diverse sunt gusturile lor în muzică, se bagă în grupuri de metaliști, postează pe forumuri, descoperă Motörhead și își cumpără tricoul din H&M, cred că e cea mai brutală formație, dau add pe Facebook metaliștilor, dau like-uri chitariștilor, șterg cocalarii de la prieteni că nu dă bine și le răspund în sictir comentariilor de genul „ce ți-aș băga-o între țâțele alea”, își aruncă la gunoi colecția de farduri cu sclipici, hainele cu fundițe și paiete și spun tuturor cât de greu e să fii metalist, cât de mult te judecă oamenii pentru asta și îi se cred superioare fetelor care fredonează noua melodie a Andrei. Ascultă Alex Velea și Smiley în secret, dar râd de cei care dau share pe Facebook, încep să citească, pentru că vor să demonstreze că metaliștii sunt inteligenți, The Notebook încetează să mai fie filmul lor preferat pentru că nu e brutal, cumpără brățări cu ținte, fac selfie-uri în care se văd brățările, se machiază cu și mai mult negru, se duc la concerte, țipă când le atinge cineva cu părul, folosesc auto Shazam când se duc în baruri ca să descopere formații noi, își fac poze cu chitara bunicilor pe care nu știu să o folosească, dar nu contează, neagă că le-a plăcut vreodată metalcore-ul și fac mișto de fanii Bring me the Horizon, se duc la mai multe concerte, beau trei beri în loc de una, se bagă la moshpituri și se cred hardcore pentru asta, neștiind că băieții fac tot posibilul să nu le lovească.
Acum că transformarea e completă, dau like oricărei formații care sună brutal, descoperă death metalul și black metalul, se cred „kvlt”, se machiază cu și mai mult negru, spun tuturor că sunt atee și fac mișto de credincioși, că doar e la modă, poartă tricouri cu „I fuck for Satan”, și „Satan is my lord.”, cruci întoarse, își dau mai multe pierce-uri, se vopsesc brunete, nu mai ascultă Metallica pentru că e prea soft și în final se sinucid în numele diavolului , nah, am vrea noi.

Nu pot înțelege cum de unii simt atâta nevoie de a fi acceptați încât ascund cine sunt cu adevărat. Un gen de muzică nu-l asculți pentru că e cool, ci pentru că îți place, iar dacă nu, ascultă ceva care chiar te reprezintă, nu încerca să pari cine nu ești pentru că vei rămâne o marionetă care trăiește o minciună.
Nu trebuie să fii cum vor alții. Vrei să asculți One Direction? Ascultă One Direction. Vrei să asculți Gorgoroth? Ascultă Gorgoroth. Mereu se vor găsi oameni care să comenteze legat de ce îți place, so why should you give a fuck?
Cred că oricine apreciază mai mult un om care recunoaște că e fan Lady Gaga sau mai știu eu cine și nu îi e rușine cu asta decât cineva care minte că Slayer e formația lui preferată când, de fapt, ascultă Salam și Skrillex.